Professionelle fotos og video-optagelser med drone

Vil du følge udviklingen på din byggeplads, vil du se nærmere på en revne i muren højt oppe, mangler du naturoptagelser til reklame- eller spillefilmen eller vil du tælle bestanden af rådyr på dine marker? Så er professionelle fotos og videooptagelser med drone løsningen for dig, der sætter kvalitet og sikkerhed højt.

Hos KASIK har vi naturligvis de lovpligtige godkendelser og dispensationer fra Trafik- og Byggestyrelsen til at flyve professionelt med droner – også inde i byen.

Det betyder, at vi kan tilbyde dig fotos og video fra svært tilgængelige steder som toppen af skorstene, vindmøller eller tage.

Uden at skulle klatre, stille stillads op eller leje dyre helikoptertimer kan du få inspiceret detaljer på byggepladsen, få overblik over dine afgrøder fra fugleperspektiv eller lade en ejendoms enestående beliggenhed komme til sin ret med luftfotos og dronevideo. Det kræver udstyr af høj kvalitet, hvilket er et varemærke for KASIK.

Inspektion med drone, Tjek taget uden stillads eller kran.
Inspektion med drone. Tjek taget uden at bruge stillads eller kran.

Professionelt udstyr og teknik

KASIKs ene ejer, Ulrik Bang, er uddannet fotograf og har i hele sin karriere sat en ære i at benytte kvalitetsudstyr og de nyeste teknologier. Han har i mere end 25 år leveret professionelle fotos og videooptagelser til en række forskellige kunder og gennemførte i 2015 uddannelsesforløbet til godkendt droneoperatør.

Droner til stort og småt

I øjeblikket arbejder han med to droner. Den ene er en DJI Inspire 1Pro med X5R kamera, der er kan lave optagelser i op til 4K med fuld manuel kontrol over alle kamerafunktioner. Den har udskifteligt optik og en 16 megapixel sensor til stillfotos, der laves i RAW-kvalitet. Denne drone er allround og velegnet til fotografering og videoproduktion, opmåling, inspektion og meget andet.

Den anden drone er en specialbygget udgave af en Blacksnapper, der er mere hårdfør og har større tolerance for vejr og andre forhold under flyvning. Den flyves primært manuelt. P.t. er den monteret med Gimbal og Gopro system. Den er bygget til arktiske forhold og giver mulighed for at flyve under mere ekstreme forhold.

Flyvning med droner i byområder er kun tilladt for personer med dronebevis og kun i professionelt ærinde.
Flyvning med droner i byområder er kun tilladt for personer med dronebevis og kun i professionelt ærinde.

Regler for flyvning med drone

Reglerne og lovgivningen for flyvning med droner ændrer sig jævnligt, og generelt er der stort fokus på såvel sikkerhed som privatlivets fred.

Eksempelvis er det i bymæssigt område kun tilladt at flyve med droner i professionelt øjemed og altså ikke for private.

Alle registreres

KASIK og andre godkendte droneoperatører skal senest 24 timer før en planlagt flyvning i byer informere politiet, og for at sikre privatlivets fred skal der altid indhentes accept fra ejerne af privat ejendom, hvis man vil flyve over eller tæt på disse.

Samtlige droner, der benyttes af godkendte operatører, skal være registrerede og forsikrede. Alle regler om flyvning med droner findes hos Trafik- og Byggestyrelsen.

Hos KASIK holder vi os naturligvis altid opdateret på de gældende regler, og vi garanterer at vores optagelser og flyvninger overholder alle gældende standarder og lovgivning på området, så du som kunde er i trygge hænder.